Kolumne 10. travnja 2018.

Palačinke s bijelom čokoladom i voćem

foto: YumYum Paradise
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad god mi se približava općepoznati ''cheat day'', uvijek si isplaniram dva dana unaprijed s čim ću sagriješiti taj dan, a prvo što mi padne na um su palačinke.

Naravno, kad već varam potrudim se da to bude s malo zdravijom verzijom. Pa tako umjesto bijelog brašna koristim zobene pahuljice i pirovo brašno. Zamjena za kravlje mlijeko mi je grčki jogurt i bademovo mlijeko. Takve sitne izmjene mogu učiniti recept zdravijim, a da pritom ne mijenjaju okus svima omiljenih palačinki.

 

Možda vas zanima... Jedna smjesa - tri vrste zdravih i slasnih palačinki Kolumne

 

Vođena ljubavlju za eksperimentiranjem, uvijek si slažem i nove kombinacije za premaz. Tako su ovaj put na red došle jagode, kupine i borovnice te savršena bijela čokolada od riže. E sad, ja vam samo dajem osnovu i prijedloge, a na vama je da se igrate sa sastojcima i da si slažete vlastite kombinacije jer u tome je sva ljepota i čar kuhanja, zar ne?

 

Možda vas zanima... Za izbirljive: Domaća čokolada s bademima Kolumne

 

Za ovaj i ostale recepte zaprati nas na Instagram profilu te Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Čokoriža - za doručak, desert ili slatku večeru Kolumne

 

 | Author: YumYum Paradise foto: YumYum Paradise

 

Sastojci:

  • 1 šalica krupnih zobenih pahuljica
  • 2 žlice pirovog brašna
  • 2 jaja
  • 1/2 grčkog jogurta
  • 1/2 šalice mlijeka od badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli, cimeta i karamele u prahu

Postupak:

  1. Zobene pahuljice usitni u brašno
  2. Jaja ručno izmuti s grčkim jogurtom
  3. Pomiješaj sve sastojke
  4. Peci na srednjoj vatri cca 2 minute sa svake strane

Prijedlog za premaz! Namaži palačinke s ostatkom jogurta, prelij ih rastopljenom bijelom čokoladom od riže i pospi svježim jagodama, borovnicama i kupinama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.