Naravno, kad već varam potrudim se da to bude s malo zdravijom verzijom. Pa tako umjesto bijelog brašna koristim zobene pahuljice i pirovo brašno. Zamjena za kravlje mlijeko mi je grčki jogurt i bademovo mlijeko. Takve sitne izmjene mogu učiniti recept zdravijim, a da pritom ne mijenjaju okus svima omiljenih palačinki.
Vođena ljubavlju za eksperimentiranjem, uvijek si slažem i nove kombinacije za premaz. Tako su ovaj put na red došle jagode, kupine i borovnice te savršena bijela čokolada od riže. E sad, ja vam samo dajem osnovu i prijedloge, a na vama je da se igrate sa sastojcima i da si slažete vlastite kombinacije jer u tome je sva ljepota i čar kuhanja, zar ne?
Za ovaj i ostale recepte zaprati nas na Instagram profilu te Facebook stranici.
Sastojci:
- 1 šalica krupnih zobenih pahuljica
- 2 žlice pirovog brašna
- 2 jaja
- 1/2 grčkog jogurta
- 1/2 šalice mlijeka od badema
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli, cimeta i karamele u prahu
Postupak:
- Zobene pahuljice usitni u brašno
- Jaja ručno izmuti s grčkim jogurtom
- Pomiješaj sve sastojke
- Peci na srednjoj vatri cca 2 minute sa svake strane
Prijedlog za premaz! Namaži palačinke s ostatkom jogurta, prelij ih rastopljenom bijelom čokoladom od riže i pospi svježim jagodama, borovnicama i kupinama.