Nisam polagala nikakve nade u ovaj desert dok sam ga radila, ali kada ga probaš zaboraviš što je sve unutra. Dobro poznata kombinacija lješnjaka i kakaa je neodoljiva, datulje služe kao prirodni zaslađivač, dok riža pridonosi savršeno kremastoj teksturi ovog deserta. Meni je osobno ipak draže da se lješnjaci osjete pod zubima, u tom slučaju blendaj malo kraće.
Daj mu šansu, nećeš požaliti!
Za ovaj i ostale recepte zaprati nas na Instagram profilu te Facebook stranici.
Sastojci:
- 1 šalica skuhane smeđe riže
- .5 šalice bademovog mlijeka
- 1/2 šalice pečenih lješnjaka
- 3 žličice kakaa u prahu
- 6 datulja
- prstohvat soli, cimeta, vanilije
- par kapi limunovog soka
Postupak pripreme:
- Lješnjake ispeci u pećici 15-ak minuta na 180°C
- Oljušti ih pomoću krpe
- Izblendaj jednu šalicu bademovog mlijeka, datulje i lješnjake
- Dodaj rižu, kakao, začine i ostatak mlijeka
*Poslužiti uz nasjeckane lješnjake