Kolumne 28. ožujka 2018.

Čokoriža - za doručak, desert ili slatku večeru

foto: YumYum Paradise
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znaš što kakao i skuhana riža imaju zajedničko? E, pa čine savršen desert!

Nisam polagala nikakve nade u ovaj desert dok sam ga radila, ali kada ga probaš zaboraviš što je sve unutra. Dobro poznata kombinacija lješnjaka i kakaa je neodoljiva, datulje služe kao prirodni zaslađivač, dok riža pridonosi savršeno kremastoj teksturi ovog deserta. Meni je osobno ipak draže da se lješnjaci osjete pod zubima, u tom slučaju blendaj malo kraće.

 

Možda vas zanima... Za izbirljive: Domaća čokolada s bademima Kolumne

 

Daj mu šansu, nećeš požaliti!

Za ovaj i ostale recepte zaprati nas na Instagram profilu te Facebook stranici.
 

Možda vas zanima... Zdravi slatkiš: Ferrero kuglice za najslađa popodneva Kolumne

 

 

 | Author: YumYum Paradise foto: YumYum Paradise

 

Sastojci:

  • 1 šalica skuhane smeđe riže
  • .5 šalice bademovog mlijeka
  • 1/2 šalice pečenih lješnjaka
  • 3 žličice kakaa u prahu
  • 6 datulja
  • prstohvat soli, cimeta, vanilije
  • par kapi limunovog soka

Postupak pripreme:

  1. Lješnjake ispeci u pećici 15-ak minuta na 180°C
  2. Oljušti ih pomoću krpe
  3. Izblendaj jednu šalicu bademovog mlijeka, datulje i lješnjake
  4. Dodaj rižu, kakao, začine i ostatak mlijeka

*Poslužiti uz nasjeckane lješnjake

 

 | Author: YumYum Paradise foto: YumYum Paradise

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.