No ne moraš se ograničiti samo na posebne prigode, ovaj Ferrero odličan je međuobrok, ili kao slatki zalogaj uz popodnevnu kavu.
Recept nisam posudila od bake, već sam na internetu naišla na nešto slično, što je onda, uz malo mašte i eksperimentiranja, dovelo do ovoga. Zašto ga volimo? Zato što je zdrav, okusom stvarno podsjeća na Ferrero, ne peče se i prefin je!
Čokoladan je, pa ćeš i djecu lako natjerati na zdravi slatkiš. Jedina zamjerka mu je što prebrzo nestane. Jednom kad ga probaš, radit ćeš ga zauvijek!
Za ovaj i ostale recepte pronađi nas na instagram profilu.
Sastojci za kuglice (23-25 kuglica):
- 200g lješnjaka
- 60g indijskih oraščića
- 115g datulja
- 20g kakao maslaca
- 20g kakaa u prahu
Za premaz:
- 35g kakaa u prahu
- 30g kakao maslaca
- 45g kokosovog ulja
- 1 žlica meda
Postupak za pripremu kuglica:
- Lješnjake zapeci u pećnici na 190°C 10-ak minuta
- Oljušti ih pomoću krpe
- Ostavi 25 komada indijskih oraščića sa strane za punjenje kuglica a ostatak samelji skupa s
- očišćenim lješnjacima
- Datulje očisti i ostavi ih u toploj vodi 5 minuta
- Otopi kakao maslac i dodaj smjesi skupa s kakaom u prahu i datuljama te dobro izblendaj
- Oblikuj kuglice veličine oraha i u svaku stavi po 1 indijski oraščić
Postupak za pripremu premaza:
- Otopi kakao maslac i kokosovo ulje
- Kakao u prahu poveži s maslom i uljem te dodaj žlicu meda
- Dobiveni premaz prelij preko kuglica
Dobar tek!