Recepti 19361 prikaza 05. lipnja 2018.

Sočan i ukusan: Clafoutis s višnjama

Thinkstock
Clafoutis je vrlo jednostavan i brz kolač koji je vrhunac svoje popularnosti doživio u Francuskoj u 19. stoljeću.

Još jedno remek-djelo koje dolazi iz Francuske. Sočan, ukusan i jednostavan kolač s višnjama je desert koji morate probati. Ako niste ljubitelji višanja možete ga napraviti i s drugim voćem poput borovnica, malina, jagoda....

 

Clafoutis Možda vas zanima... Kralj proljetnih kolača: Clafoutis s jagodama Recepti

 

Možda vas zanima... Nevjerojatno brz: Clafoutis s jabukama i karamelom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 450 g višanja (bez koštica)
  • 400 ml mlijeka
  • 125 g brašna
  • 50 g šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • maslac 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Umutite jaja. Zatim ulijte mlijeko, dodaje šećer i miješajte pjenjačom dok se šećer ne rastopi.
  3. Potom u smjesu prosijte brašno, dodajte prstohvat soli i izradite smjesu bez grudica.
  4. Stijenke i dno vatrostalne posude premažite maslacem i po dnu rasporedite višnje.
  5. Prelijte ih dobivenom smjesom i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  6. Gotov clafoutis ostavite da se malo ohladi, pospete ga šećerom u prahu i poslužite. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.