Recepti 20. srpnja 2019.

Clafoutis s višnjama - kolač kojem ćete teško reći ne

foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Clafoutis je vrlo jednostavan i brz kolač koji je vrhunac svoje popularnosti doživio u Francuskoj u 19. stoljeću.

Riječ je o još jednom slatkom remek-djelu koje dolazi iz Francuske. Clafoutis je sočan, ukusan i jednostavan kolač s voćem kojem ćete teško odoljeti.

 Ako niste ljubitelji višanja možete ga napraviti i s drugim voćem, poput borovnica, malina ili jagoda.

 

Možda vas zanima... Kolač s breskvama praktična je sezonska slastica Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 450 g višanja (bez koštica)
  • 400 ml mlijeka
  • 125 g brašna
  • 50 g šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • maslac 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Umutite jaja. Zatim ulijte mlijeko, dodaje šećer i miješajte pjenjačom dok se šećer ne rastopi.
  3. Potom u smjesu prosijte brašno, dodajte prstohvat soli i izradite smjesu bez grudica.
  4. Stijenke i dno vatrostalne posude premažite maslacem i po dnu rasporedite višnje.
  5. Prelijte ih dobivenom smjesom i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  6. Gotov clafoutis ostavite da se malo ohladi, pospete ga šećerom u prahu i poslužite. 

Uživajte!

 

Možda vas zanima... Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.