Mnogo puta već sam se uvjerila kako su oni najjednostavniji kolači zapravo i najukusniji. Iako volim isprobavati nove stvari i volim ponekad zakomplicirati, uvijek se rado vratim ovim "starinskim" kolačima.
S obzirom na to da je ljeto i sezona breskvi, marelica, nektarina, odlučila sam se za ovaj superbrzi i jednostavni kolač koji možeš na brzinu smućkati dok spremaš ručak i uskoro ćeš imati desert uz popodnevnu kavu.
Uz moj mali trik, kolač ostaje sočan. Naime, umjesto da ga posipam šećerom u prahu, premažem ga marmeladom od marelice, i tako dobijem super sočan kolač.
Radim ga često s raznim sezonskim voćem - možeš čak i pomiješati nekoliko vrsta voća...
Ne gasi ekran dok kuham
Jednostavan kolač s breskvama
21 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
2
kom
Šećer
200
g
Brašno
270
g
Jogurt
200
ml
Prašak za pecivo
0,50
kom
Vanilin šećer
1
kom
Limunova korica
1
kom
Suncokretovo ulje
100
ml
Breskva
500
g
Marmelada od marelice
3
žlica
Postupak
Jaja (cijela) izmutiti pjenasto sa šećerom, dodati ulje i jogurt ili kiselo vrhnje, a zatim postepeno dodavati suhe sastojke i mutiti dok ne dobijete smjesu bez grudica.
Smjesu izliti u namašćeni pleh po izboru, i po vrhu poslagati breskve narezane također po želji, na veće ili manje kriške.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva, na cca 45-50 min.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.