Dapače, odlično je. Još uz kombinaciju kiselkastog voća, stvarno nešto nevjerojatno ukusno. Najbolje od svega, vrlo jednostavno se priprema i brzo je gotov. Pa što više možemo tražiti od deserta?
Osim toga, vrlo je efektan i mislim da bi bio odličan i u varijanti torte, odnosno pečen u okruglom kalupu. Još ako dodate i kuglicu sladoleda od vanilije... savršeno.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Brownie :
(šalica od 2,5 dl)
- 2 šalice šećera
- 1 šalica ulja
- 4 jaja
- 6 žlica gorkog kakaa
- 1 vanilin šećer
- 1,5 šalica brašna
- 0,5 dl mlijeka
Krema od sira :
- 125 g maslaca
- 250 g krem sira
- 1/2 šalice šećera
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
+ maline, šumsko voće ili neko drugo po želji
+ džem
Priprema:
- Umutite šećer, ulje i jaja u pjenastu smjesu, dodajte mlijeko, a zatim i suhe sastojke.
- U drugoj posudi izmutite krem sir sa šećerom i jajima, dodajte otopljeni maslac, a potom i brašno.
- Namastite pleh u kojem ćete peći i izlijte pola brownie smjese, preko nje malo džema od šumskog voća ili nekog drugog bobičastog voća i preko džema pola kreme od sira. Zatim izlijte drugi dio brownie smjese i na to kremu od sira, koju ćete štapićem od ražnjića promiješati da dobijete nešto poput mramornog motiva.
- Možete preko staviti još par žličica džema te i njega štapićem prošarat. Poslažite po vrhu i malo svježih malina.
- Peći na 170 oko 45 min, ovisno o pećnici. Kad se rubovi počnu odvajati od stranica kalupa ili pleha, znat ćete da je kolač spreman.
Poslužite ohlađeno!