Postoji more recepata, svi su manje više slični, ali mnogi od nas su vječno u potrazi za onim savršenim.
Ja sam ga pronašla, nakon mnogo isprobavanja. Pronašla sam idealan omjer sastojaka, baš onako kako ga mi volimo.
Isprobajte, možda baš ovaj recept postane i vaš savršeni!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Podloga :
- 300 g petit ili keksa po želji, kod mene su ovog puta bili speculaas
- 100 g maslaca
Krema od sira:
- 700 g svježeg sira
- 4 jaja
- 100 g šećera
- Po želji malo limunove korice
Preljev od vrhnja:
- 1 kiselo vrhnje od 400 g
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
- Za podlogu izmrviti kekse i otopiti maslac, tu smjesu utisnuti na dno kalupa (promjer 26 cm) i staviti peći na 10 min.
- Za kremu izmutiti jaja, dodati sir i šećer i dobro promiješati da smjesa bude bez grudica.
- Preliti kremu preko podloge od keksa i staviti peći na 170 stupnjeva cca 50 min.
- Zadnjih 10 min preliti tortu s preljevom od vrhnja umućenog sa šećerom.
- Ostaviti još 20 min u pećnici s malo otvorenim vratima da se polako hladi kako ne bi odozgo popucala.