Kolumne 4817 prikaza 07. studenoga 2018.

Sočna torta od mrkve s kremom od sira i naranče

50 shades of hunger
Dugo sam gledala recepte za deserte s povrćem i moram priznati da sam bila skeptična, sve dok nisam probala ovu tortu od mrkve.

Srećom, odvažila sam se napraviti tortu od mrkve u kombinaciji s kremom od sira i naranče. Nevjerojatno je sočna i lagana, a okus je divan.  Najteži je dio zapravo ribanje mrkve, a ostatak je postupka pripreme jednostavan i brz. 

Ako ste i vi skeptični kao što sam ja bila, isprobajte ovu tortu i promijenit ćete mišljenje.

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

 

Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!  

 

Možda vas zanima... Sočna torta za obožavatelje čokolade i naranče Kolumne


 

Sastojci za biskvit:

  • 2,5 šalice glatkog brašna (mjera je 2 dcl)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1,5 žličica cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • ¼  žličice klinčića
  • 2 šalice šećera
  • 450 g sitno naribane mrkve
  • 4 jaja
  • 1,5 šalica ulja
  • 1 naranča – korica i 1 dcl soka

Sastojci za kremu:

  • 300 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2,5 šalice šećera u prahu
  • 1 žličica korice naranče
  • Orasi ili lješnjaci za ukrašavanje

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

 

Priprema:

  1. Izmutiti sve sastojke u smjesu za biskvit, cijela jaja, šećer i ulje posebno, suhe sastojke posebno, zatim ih sjediniti i na kraju lagano umiješati naribanu mrkvu.
  2. Peći u namašćenom kalupu za torte (ja sam pekla u onom promjera 26 cm) na 170 oko 40-50 min.
  3. Provjerite čačkalicom kada je pečen.
  4. Ispečeni i ohlađeni biskvit prerežite popola.
  5. Prelijte ga iscijeđenim sokom jedne naranče.
  6. Izmutite kremu od krem sira, omekšalog maslaca, šećera u prahu i narančine korice.
  7. Premažite prvu polovicu biskvita s pola dobivene kreme, zatim poklopite drugim biskvitom i premažite preko ostatak kreme. Ukrasite po želji - sjeckanim orasima ili tostiranim lješnjacima.

 

Možda vas zanima... Brzi kolač od jabuka, cimeta i badema Kolumne

 

Uživajte!

 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.