Na Dan čokoladnog soufflea donosimo odličan recept Paula Hollywooda

Facebook @Paul Hollywood Čokoladni souffle Paula Hollywooda
Slavni britanski pekar i slastičar te miljenik žena Paul Hollywood autor je ovog odličnog recepta za čokoladni souffle uz koji možeš na najukusniji mogući način proslaviti Dan žena
Vidi originalni članak

Smišljaš desert koji bi bio idealan da se njime počastiš primjerice za skorašnji Dan žena (da, to je za samo tjedan dana) i ne ide ti baš? Imamo mi ideju – mini čokoladni souffle po receptu slavnog slastičara i pekara te miljenika žena Paula Hollywooda.

Ovaj čokoladni souffle, a inače danas je Dan čokoladnog soufflea, nije presladak – napravljen je od tamne čokolade i u njega se dodaje vrlo malo šećera. Brašna nema uopće, osim dvije žlice škrobnog brašna (gustina) pa je posebno nježan i kremast te se topi u ustima i kao takav idealan je za posebne prigode.

Kod soufflea je najvažnije pogoditi tajming

 

U svojoj knjizi "A Baker's Life" Paul savjetuje kako je kod izrade soufflea najvažnije – pogoditi tajming. Ako ga savršeno ispečeš, on će ostati visok (neće splasnuti) oko 7 minuta – i zato ga je najbolje poslužiti odmah kako biste ti i tvoje drage osobe uživali u savršenom, nježnom i prozračnom slatkom zalogaju.

 

za kruholjupce Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh pravo umijeće Paul Hollywood te vodi kroz pripremu čipkastih palačinki

 

Posjeti Gastro.hr