Na Dan čokoladnog soufflea donosimo odličan recept Paula Hollywooda
Smišljaš desert koji bi bio idealan da se njime počastiš primjerice za skorašnji Dan žena (da, to je za samo tjedan dana) i ne ide ti baš? Imamo mi ideju – mini čokoladni souffle po receptu slavnog slastičara i pekara te miljenika žena Paula Hollywooda.
Ovaj čokoladni souffle, a inače danas je Dan čokoladnog soufflea, nije presladak – napravljen je od tamne čokolade i u njega se dodaje vrlo malo šećera. Brašna nema uopće, osim dvije žlice škrobnog brašna (gustina) pa je posebno nježan i kremast te se topi u ustima i kao takav idealan je za posebne prigode.
Kod soufflea je najvažnije pogoditi tajming
U svojoj knjizi "A Baker's Life" Paul savjetuje kako je kod izrade soufflea najvažnije – pogoditi tajming. Ako ga savršeno ispečeš, on će ostati visok (neće splasnuti) oko 7 minuta – i zato ga je najbolje poslužiti odmah kako biste ti i tvoje drage osobe uživali u savršenom, nježnom i prozračnom slatkom zalogaju.