Nicoise salata

Grčka salata s tunom, špinatom i maslinama odlična je kao zdravo predjelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 305

Potrebno vam je

  • 125 g tuna, konz. u ulju
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g špinjača
  • 300 g grah, bijeli
  • 150 g rajčica, crvena
  • 80 g masline, crne
  • 4 kom kuhano jaje
  • 1.50 dl ulje maslinovo
  • 0.50 dl limunov sok
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica majčina dušica
  • 2 žlica senf
  • 0.25 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. U veliku zdjelu stavite tunu, luk, špinat, rajčicu, masline, jaja i dobro izmiješajte.
  2. Preljev za salatu napravite tako da stavite sve sastojke u jednu posudu i dobro izmiješate.
  3. Prelijte salatu preljevom prije posluživanja.
Posjeti Gastro.hr