Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice

Thinkstock
Uz pire krumpir, rižu ili pomfrit, ove mesne okruglice bit će upravo savršen ručak.
Vidi originalni članak

Napravite okruglice od mljevenog mesa, krušnih mrvica, luka, jaja, peršina i ostalih začina. Pržite ih na ulju i maslacu dok ne poprime boju sa svih strana. Izvadite ih iz tave pa na istom ulju pripremite fini umak. Dodajte još maslaca i brašno pa pripremite umak nalik bešamelu pomoću temeljca i vrhnja za kuhanje. Dobro pomiješajte, dodajte senf, sol, papar i ostale začine po želji. Na kraju dodajte mesne okruglice, kuhajte ih u umaku još neko vrijeme, pospite peršinom i poslužite uz kremasti pire krumpir. Umak pun okusa uz pravi prilog i sezonsku salatu bit će upravo najsavršeniji ručak koji možete zamisliti.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr