Njoki od ricotte koji se tope u ustima

Thinkstock
Gnocchi di ricotta poznati su talijanski specijalitet. U receptu umjesto krumpira koristi se ricotta ili u našem podneblju skuta.
Vidi originalni članak

Izrada domaćih njoka nikad nije bila lakša! Umjesto njoka od krumpirovog tijesta isprobajte ove brze i ukusne njoke od ricotte. Poslužite li ih uz jednostavni umak poput zelenog pesta, u tren oka imat ćete sjajno toplo predjelo ili gurmanski ručak.

 

Gnocchi&Cheese Najbolja kombinacija njoka i kremastog sira

 

 

Potrebno vam je:

  • 1/2 kg kravlje skute
  • 200 g brašna
  • 50 g ribanog parmezana
  • 2 jaja
  • malo soli
  • po želji pola žličice kurkume za lijepu boju

Priprema:

  1. Postupak teče tako da se prvo dobro izmiješa skuta po mogućnosti sasvim bez grudica, a zatim se dodaju parmezan, jaja, sol i kurkuma, dobro izmiješaju pa tek onda po malo dodaje brašno.
  2. Tijesto je potrebno još malo mijesiti na pobrašnjenoj podlozi prije nego se oblikuju "kobasice" i režu njoki. Njoki se mogu odmah skuhati ili zamrznuti.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr