O ovome sanjaš: Zapečeni krumpir s gljivama

Getty Images Zapečeni krumpir s gljivama
Jelo koje spaja vegetarijance i ljubitelje mesa zasigurno su zapečeni krumpiri sa sirom i gljivama
Vidi originalni članak

Zamisli topao i sočni punjeni krumpir s omiljenim sastojcima pa makar to za početak bilo malo pancete, gljiva s naribanim sirom. Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku.

Punjeni i zapečeni krumpiri sa šampinjonima, pancetom i sirom ukusno su jelo ili prilog mesnim jelima. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja dojam složenosti koji će te u potpunosti osvojiti. 

 

za prste polizati Piletina u umaku od gljiva i vina ručak je za čistu peticu

 

Zapečeni krumpir s gljivama

Sastojci:

  • 5 krumpira
  • 8 šampinjona
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 100 g pancete
  • 2 režanja češnjaka
  • majčina dušica
  • 1 dl bijelog vina
  • 50 g goude
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

Mljac! Jesenski rižoto s gljivama - za prste polizati


Postupak:

  1. Pancetu ispržiti na brzinu na tavi pa dodati luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
  2. Nakon nekoliko minuta dodati ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
  3. Neočišćeni krumpir kuhati u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvaditi ga iz vode da se ohladi i razrezati ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
  4. Raspodijeliti umak po krumpirima i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
  5. Izvaditi krumpir iz pećnice, posuti ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr