Recepti 17977 prikaza 01. listopada 2019.

O ovome sanjaš: Zapečeni krumpir s gljivama

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo koje spaja vegetarijance i ljubitelje mesa zasigurno su zapečeni krumpiri sa sirom i gljivama

Zamisli topao i sočni punjeni krumpir s omiljenim sastojcima pa makar to za početak bilo malo pancete, gljiva s naribanim sirom.

Punjeni i zapečeni krumpiri sa šampinjonima, pancetom i sirom ukusno su jelo ili prilog mesnim jelima. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja dojam složenosti koji će te u potpunosti osvojiti.

 

Piletina u umaku od gljiva i vina Možda vas zanima... Piletina u umaku od gljiva i vina ručak je za čistu peticu Kolumne

 

Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku.

Sastojci:

  • 5 krumpira
  • 8 šampinjona
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 100 g pancete
  • 2 režanja češnjaka
  • majčina dušica
  • 1 dl bijelog vina
  • 50 g goude
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

Možda vas zanima... Jesenski rižoto s gljivama - za prste polizati Recepti


Priprema:

  1. Pancetu ispržiti na brzinu na tavi pa dodati luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
  2. Nakon nekoliko minuta dodati ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
  3. Neočišćeni krumpir kuhati u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvaditi ga iz vode da se ohladi i razrezati ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
  4. Raspodijeliti umak po krumpirima i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
  5. Izvaditi krumpir iz pećnice, posuti ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.