gastro postao
Jelo koje spaja vegetarijance i ljubitelje mesa zasigurno su zapečeni krumpiri sa sirom i gljivama
Zamisli topao i sočni punjeni krumpir s omiljenim sastojcima pa makar to za početak bilo malo pancete, gljiva s naribanim sirom. Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog mesnom odresku.
Punjeni i zapečeni krumpiri sa šampinjonima, pancetom i sirom ukusno su jelo ili prilog mesnim jelima. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja dojam složenosti koji će te u potpunosti osvojiti.
Zapečeni krumpir s gljivama
Sastojci:
- 5 krumpira
- 8 šampinjona
- 1/2 ljubičastog luka
- 100 g pancete
- 2 režanja češnjaka
- majčina dušica
- 1 dl bijelog vina
- 50 g goude
- sol
- svježe mljeveni papar
Postupak:
- Pancetu ispržiti na brzinu na tavi pa dodati luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
- Nakon nekoliko minuta dodati ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
- Neočišćeni krumpir kuhati u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvaditi ga iz vode da se ohladi i razrezati ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
- Raspodijeliti umak po krumpirima i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
- Izvaditi krumpir iz pećnice, posuti ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
Dobar tek!