Odlični zalogajčići od ostatka pire krumpira

Thinkstock
Pire krumpir nije jedan od onih priloga koje možete podgrijavati, ali to ne znači da se ostaci moraju baciti.
Vidi originalni članak

Vjerujemo da ste ga već više puta od ostataka napravili krokete, a danas vam donosimo brzu i jednostavnu alternativu – zapečene zalogajčiće sa sirom i slaninom.

Potreban vam je kalup za manje muffine, a poslužit će i papirnate košarice. 

 

nešto posve drugačije Tyler Florence otkriva tajnu najkremastijeg pire krumpira

 

Sastojci:

  • 500 g pire krumpira
  • 2 velika jaja
  • 80 g parmezana
  • 50 g slanine
  • Sol 
  • Papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Maslacem premažite kalupe za muffine.
  2. Pomiješajte pire s jajima, 50 g sira i prženom slaninom narezanom na male komadiće. Posolite i popaprite.
  3. Napunite kalup za muffine i na vrh dodajte ostatak parmezana.
  4. Pecite otprilike pola sata, sve dok ne poprime zlatnosmeđu boju. 

 

Servirajte s kiselim vrhnjem. Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr