Fini umaci postaju najukusniji tek kada ih se spoji s kremastim pire krumpirom. No kako se upute za pripremu ovog popularnog priloga mogu pronaći u svakom kutku Interneta, rijetko kada zapravo pogađamo one najbolje.
Kuhani krumpir, toplo mlijeko i maslac sobne temperature svakako su osnovi sastojci želite li postići divnu kremoznost, no postupak prema kojem ovaj vječni klasik priprema poznati chef Tyler Florence mogao bi vas iznenaditi. Naime, Florence koristi sve nabrojene sastojke u posve novoj formi.
„Pire krumpir pripremam tako da mlijeko ili vrhnje i maslac, koje bih ionako ubacio na kraju, dodajem na početku te u njima kuham krumpir“, rekao je chef za portal PopSugar.
Postupak je jednostavan. Potrebno je tek oprati i oguliti krumpir, a zatim ga nasjeckati na jednake kockice. Tako pripremljen krumpir ubacuje se u posudu u kojoj se već nalazi mlijeko, maslinovo ulje i maslac.
Tyler Florence dodaje i kako u svoj pire voli dodati nešto aroma, pa tako kombinira listiće kadulje, češnjak, ružmarin i malo timijana. Kada krumpir omekša, ovaj ga chef usitnjuje kuhinjskim pomagalom za pripremu pirea i, kako kaže, uživa u divnom, kremastom pire krumpiru.