Špajza 03. listopada 2017.

Tyler Florence otkriva tajnu najkremastijeg pire krumpira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umijeće pripreme pire krumpira dobilo je posve novu dimenziju. Chef Tyler Florence otkrio je pravilan i još bolji način pripreme ovog svevremenskog priloga.

Fini umaci postaju najukusniji tek kada ih se spoji s kremastim pire krumpirom. No kako se upute za pripremu ovog popularnog priloga mogu pronaći u svakom kutku Interneta, rijetko kada zapravo pogađamo one najbolje. 

 

pire krumpir | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kuhani krumpir, toplo mlijeko i maslac sobne temperature svakako su osnovi sastojci želite li postići divnu kremoznost, no postupak prema kojem ovaj vječni klasik priprema poznati chef Tyler Florence mogao bi vas iznenaditi. Naime, Florence koristi sve nabrojene sastojke u posve novoj formi.

 

Možda vas zanima... Pire krumpir iz pećnice - jer pirea uvijek napraviš previše! Recepti

 

„Pire krumpir pripremam tako da mlijeko ili vrhnje i maslac, koje bih ionako ubacio na kraju, dodajem na početku te u njima kuham krumpir“, rekao je chef za portal PopSugar

Postupak je jednostavan. Potrebno je tek oprati i oguliti krumpir, a zatim ga nasjeckati na jednake kockice. Tako pripremljen krumpir ubacuje se u posudu u kojoj se već nalazi mlijeko, maslinovo ulje i maslac.

Tyler Florence dodaje i kako u svoj pire voli dodati nešto aroma, pa tako kombinira listiće kadulje, češnjak, ružmarin i malo timijana. Kada krumpir omekša, ovaj ga chef usitnjuje kuhinjskim pomagalom za pripremu pirea i, kako kaže, uživa u divnom, kremastom pire krumpiru.

 

Kuglice od pire krumpira Možda vas zanima... Hit grickalica: Pržene okruglice od pire krumpira punjene sirom Recepti Možda vas zanima... Aligot - rajsko jelo spaja sir i pire krumpir Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.