Špajza 08. ožujka 2017.

Aligot - rajsko jelo spaja sir i pire krumpir

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dva najpoželjnija jela na svijetu konačno su spojena u jedno. Odmah smo se zaljubili!

Dobrog sira i finog kremastog pire krumpira nikad dosta. Spojem ovih omiljenih jela nastao je aligot, kremasta, rastezljiva kombinacija sira, paste od češnjaka i pire krumpira.

Ovaj neodoljiv spoj dolazi s juga Francuske, a priprema se na starinski način, velikom drvenom žlicom. Intenzivnim miješanjem sastojaka dobiva se gusta mirisna masa koja podsjeća na foundue umak s finom dozom kremoznosti iz krumpira i finim aromama češnjaka.

Aligot se stavlja na mesna i povrtna jela, u njega se mogu umakati omiljeni dodaci ili u pak uživati u ovom spoju fenomenalnih okusa na najjednostavniji i najukusniji način, uz krišku tostiranog kruha ili u dobrom, bogatom sendviču. S ovim neodoljivim kulinarskim izumom zbilja nema greške

Kako izgleda priprema i uživanje u aligotu, pogledajte u videu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.