Recepti 590 prikaza 02. ožujka 2017.

Novi okusi dobro poznate tjestenine sa sirom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste se pitali kakav okus bi imala tjestenina sa sirom spojena s pizzom, na pravom ste mjestu da dođete do odgovora!

Za sve ljubitelje pizze i za sve ljubitelje popularnog mac&cheese-a odlučili smo ih spojiti u jedno jelo!

Brzi ručak kojeg možete napraviti u pola sata, a sigurni smo kako ćete oduševiti baš sve! I pritom se fino najesti!

Uobičajenu zapečenu tjesteninu sa sirom, začinite sastojcima za pizzu i dobit ćete ručak za polizati prste.

Sastojci:

  • sol
  • 400 g tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1/4 šalice pasirane rajčice
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 žličica origana
  • 1/2 žličice ljute papričice u listićima
  • 3 šalice naribane mozzarelle
  • 200 g tanke sušene kobasice narezane na kolutiće
  • 2 cherry rajčice, narezane na kolutiće

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Skuhati tjesteninu al dente
  3. Zagrijati maslac i dodati brašno te ga kratko popržiti i zaliti pasiranom rajčicom i mlijekom te miješati pjenjačom dok se ne zgusne
  4. Dodati origano, papričice i pustiti da zakuha te miješati dok kuha još minutu
  5. U umak umiješati pola naribanog sira i pomiješati sve s tjesteninom
  6. Prebaciti tjesteninu u duboku posudu za pečenje i poslagati kobasicu i rajčice po gornjem dijelu te posipati preostalim naribanim sirom
  7. Peći do 10 minuta - dok se sir ne rastopi i kobasica dobije boju
  8. Poslužiti odmah uz neku sezonsku salatu

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.