gastro postao
Ako ste se pitali kakav okus bi imala tjestenina sa sirom spojena s pizzom, na pravom ste mjestu da dođete do odgovora!
Za sve ljubitelje pizze i za sve ljubitelje popularnog mac&cheese-a odlučili smo ih spojiti u jedno jelo!
Brzi ručak kojeg možete napraviti u pola sata, a sigurni smo kako ćete oduševiti baš sve! I pritom se fino najesti!
Uobičajenu zapečenu tjesteninu sa sirom, začinite sastojcima za pizzu i dobit ćete ručak za polizati prste.
Sastojci:
- sol
- 400 g tjestenine
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice glatkog brašna
- 1/4 šalice pasirane rajčice
- 2 šalice mlijeka
- 1 žličica origana
- 1/2 žličice ljute papričice u listićima
- 3 šalice naribane mozzarelle
- 200 g tanke sušene kobasice narezane na kolutiće
- 2 cherry rajčice, narezane na kolutiće
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Skuhati tjesteninu al dente
- Zagrijati maslac i dodati brašno te ga kratko popržiti i zaliti pasiranom rajčicom i mlijekom te miješati pjenjačom dok se ne zgusne
- Dodati origano, papričice i pustiti da zakuha te miješati dok kuha još minutu
- U umak umiješati pola naribanog sira i pomiješati sve s tjesteninom
- Prebaciti tjesteninu u duboku posudu za pečenje i poslagati kobasicu i rajčice po gornjem dijelu te posipati preostalim naribanim sirom
- Peći do 10 minuta - dok se sir ne rastopi i kobasica dobije boju
- Poslužiti odmah uz neku sezonsku salatu
Dobar tek!