Tradicionalni mac&cheese u jednoj novoj izvedbi! Pripremljeni s puno povrća, začina čime ovo jednostavno jelo dobiva pregršt okusa i mirisa.
Brokula, češnjak, mrkvica i tikvica, povrće su koje obogaćuje ovo sjajno i jednostavno jelo!
A i ono što je još bolje je to što je ovo jelo brzo gotovo! A to nas sve posebno veseli!
Sastojci:
- 150 g brokule, natrgane na cvjetiće
- 1/2 crvene paprike babure, narezane na kockice
- 1 žuta (ili zelena) tikvica, oprana i narezana na kockice
- 10 baby mrkvica, narezanih na tanke trakice
- 400 g tjestenine po izboru (svrdla, pužića i sl.)
- Maslinovo ulje
- 1 češanj češnjaka, nariban
- 3 žlice glatkog brašna
- 1 1/2 šalica mlijeka
- 250 g cheddara, naribanog
- 1/2 žličice sušene ljute papričice u listićima
- 1/2 žličice cayenne papra
- Sol i papar
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva; zakuhati vodu za tjesteninu
- Na posudu za pečenje razvući aluminijsku foliju i premazati ju maslinovim uljem
- Brokulu, mrkvu, tikvicu i papriku poslagati po foliji i staviti peći u pećnicu na 20 minuta, ili kraće - dok povrće ne omekša
- Tjesteninu skuhati prema uputama, da bude al dente
- U tavi na najmanjoj vatri zagrijati ulje i kratko popržiti češnjak; dodati brašno i pjenjačom ga pomiješati s uljem te pržiti oko minutu, zaliti mlijekom i pjenjačom neprestano miješati dok se ne zgusne pa maknuti s vatre; umiješati cheddar pa sve dobro izmiješati da se sav sir rastopi, posipati paprom i posoliti te staviti listiće papričice i cayenne papar
- Sve pomiješati s tjesteninom i prebaciti u posudu u kojoj će se peći, posipati krušnim mrvicama i staviti u zagrijanu pećnicu te peći otprilike 10 minuta - dok ne dobije lijepu, zlatnu boju
- Poslužiti toplo s nekom sočnom, hrskavom salatom
Dobar tek!