Recepti 14. siječnja 2017.

Meki štapići s maslacem i češnjakom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji snack koji možete sami napraviti!

Slasni i hrskavi štapići dobili su novu verziju i postali slasni štapići od mekog, dizanog tijesta, ali neodoljivog mirisa po češnjaku!

Ako volite domaće tijesto i peciva poput nas, vjerujemo kako će vam se svidjeti ovi sjajni štapići!

Najgore kod njih je to što trebate čekati da se tijesto digne i da se ispeku! 

Možete ih jesti same, ali i uz neki dobar domaći umak ili namaz.

Napravite ih ravne ili ih ispletite u male pletenice i iznenadite ukućane kreativnim poslasticama.

Sastojci:

  • 1 šalica + 2 žlice tople vode
  • 1 1/2 žličica suhog kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 1 3/4 žličice soli
  • 3 šalice glatkog brašna
  • Za premazivanje:
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • 1/4 žličice suhih začina (bosiljka, timijana, origana)

Priprema:

  1.  U posudi pomiješati sve sastojke za tijesto osim brašna; dodavati brašno postupno i miksati električnim mikserom s nastavkom za tijesto - oko 7 minuta, dok tijesto ne postane glatko i elastično
  2. Prebaciti tijesto u drugu posudu, nauljenu i pokriti ga krpom te ostaviti sat (do sat i pol) vremena da se digne i udvostruči
  3. Kada se tijesto diglo, izmijesiti ga još jednom i na pobrašnjenoj površini izrezati na 12 jednakih dijelova (ako želite manje, narežite na 24 komada) i rukom ih valjati u male valjke duljine 15 cm
  4. Poslagati ih na papir za pečenje u posudu za pečenje i ostaviti ponovno sat vremena da se dižu
  5. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći ih 12 - 15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi
  6. U međuvremenu, pripremiti smjesu za premazivanje: pomiješati sve sastojke u posudi i kada su štapići gotovi, izvaditi ih iz pećnice i odmah premazati ovom smjesom
  7. Ostaviti ih da se ohlade do sobne temperature i poslužiti.

I to je to! Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.