gastro postao
                                            
                                        
                                    Najbolji snack koji možete sami napraviti!
                                
                                
                                    
                                
                                Slasni i hrskavi štapići dobili su novu verziju i postali slasni štapići od mekog, dizanog tijesta, ali neodoljivog mirisa po češnjaku!
Ako volite domaće tijesto i peciva poput nas, vjerujemo kako će vam se svidjeti ovi sjajni štapići!
Najgore kod njih je to što trebate čekati da se tijesto digne i da se ispeku!
Možete ih jesti same, ali i uz neki dobar domaći umak ili namaz.
Napravite ih ravne ili ih ispletite u male pletenice i iznenadite ukućane kreativnim poslasticama.
Sastojci:
- 1 šalica + 2 žlice tople vode
 - 1 1/2 žličica suhog kvasca
 - 2 žlice šećera
 - 3 žlice rastopljenog maslaca
 - 1 3/4 žličice soli
 - 3 šalice glatkog brašna
 - Za premazivanje:
 - 3 žlice rastopljenog maslaca
 - 1/2 žličice soli
 - 1/4 žličice češnjaka u prahu
 - 1/4 žličice suhih začina (bosiljka, timijana, origana)
 
Priprema:
- U posudi pomiješati sve sastojke za tijesto osim brašna; dodavati brašno postupno i miksati električnim mikserom s nastavkom za tijesto - oko 7 minuta, dok tijesto ne postane glatko i elastično
 - Prebaciti tijesto u drugu posudu, nauljenu i pokriti ga krpom te ostaviti sat (do sat i pol) vremena da se digne i udvostruči
 - Kada se tijesto diglo, izmijesiti ga još jednom i na pobrašnjenoj površini izrezati na 12 jednakih dijelova (ako želite manje, narežite na 24 komada) i rukom ih valjati u male valjke duljine 15 cm
 - Poslagati ih na papir za pečenje u posudu za pečenje i ostaviti ponovno sat vremena da se dižu
 - Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći ih 12 - 15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi
 - U međuvremenu, pripremiti smjesu za premazivanje: pomiješati sve sastojke u posudi i kada su štapići gotovi, izvaditi ih iz pećnice i odmah premazati ovom smjesom
 - Ostaviti ih da se ohlade do sobne temperature i poslužiti.
 
I to je to! Dobar tek!