Recepti 08. rujna 2022.

Baba ganoush: Recept za omiljeni namaz od patlidžana

Baba ganoush foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristi sezonu patlidžana i pripremi kremasti baba ganoush

Popularni namaz od patlidžana, baba ganoush, možeš jesti s pita kruhom, namazati ga na hrskavi tost ili uz hrskavo svježe povrće. Okus ovog namaza je po dimljenom, odnosno, zapečenom patlidžanu. Također, izvrstan je i kao prilog pohanom mesu ili ribi. Nikako nemoj preskočiti tahini pastu koja baba ganoush umaku daje jedinstven okus.

 | Author: Shutterstock Pečeni patlidžan foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 velika patlidžana
  • Sok od pola limuna
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice tahini paste
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Prereži patlidžane na polovice i posipaj ih solju. Ostavi 10-ak minuta da patlidžan pusti vlagu pa ju pokupi papirnatim ručnikom.
  2. Polovice patlidžana peci u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
  3. Ohladi ih u potpunosti i oguli pa prebaciti u blender. 
  4. Dodaj sok pola limuna, češnjak, tahini pastu, sol i papar pa dobro izblendaj.
  5. Posluži u posudici preliveno maslinovim uljem, posipaj malo crvene paprike i sezama za ukras.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.