gastro postao
Iskoristi sezonu patlidžana i pripremi kremasti baba ganoush
Popularni namaz od patlidžana, baba ganoush, možeš jesti s pita kruhom, namazati ga na hrskavi tost ili uz hrskavo svježe povrće. Okus ovog namaza je po dimljenom, odnosno, zapečenom patlidžanu. Također, izvrstan je i kao prilog pohanom mesu ili ribi. Nikako nemoj preskočiti tahini pastu koja baba ganoush umaku daje jedinstven okus.
Sastojci:
- 2 velika patlidžana
- Sok od pola limuna
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice tahini paste
- Papar
- Sol
Priprema:
- Prereži patlidžane na polovice i posipaj ih solju. Ostavi 10-ak minuta da patlidžan pusti vlagu pa ju pokupi papirnatim ručnikom.
- Polovice patlidžana peci u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Ohladi ih u potpunosti i oguli pa prebaciti u blender.
- Dodaj sok pola limuna, češnjak, tahini pastu, sol i papar pa dobro izblendaj.
- Posluži u posudici preliveno maslinovim uljem, posipaj malo crvene paprike i sezama za ukras.
Dobar tek!