Recepti 11. prosinca 2016.

Popodnevni užitak: Baba ghanoush

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Egzotični umak za lijena popodneva spreman je u tren!

Popularni namaz od patlidžana, baba ghanoush, možete jesti s pita kruhom, namazati ga na bruschette ili na svježi kruh. Okus ovog namaza je po dimljenom, odnosno, zapečenom patlidžanu. Također, izvrstan je i kao prilog pohanom mesu zbog okusa koji mu daje patlidžan.

Kako napraviti baba ghanoush, pročitajte u receptu:

Sastojci:

  • 4 velika patlidžana
  • žličica mljevenog kima
  • Sok od pola limuna
  • 1 zdrobljen češnjak
  • malo grčkog jogurta
  • svježi peršin za posluživanje
  • posipati sjemenkama sezama

Priprema:

  1. Prerezati patlidžane na polovice i peći ih 20 minuta u pećnici na 180 stupnjeva 
  2. Ohladiti ih i oguliti pa prebaciti u blender; dodati kim, češnjak, jogurt i sok od limuna te posoliti po želji
  3. Poslužiti posipano sjemenkama sezama i sjeckanim peršinom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.