Bez obzira na to pripremaš li ga za svečane prilike ili kao prilog svakodnevnim jelima, ovaj namaz od maslaca i kozica bit će pun pogodak
Ovaj ukusni namaz od maslaca i kozica, negdje između maslaca s dodacima i bogatog umaka, savršeno se slaže s krekerima, kriškama baguettea ili čak s tjesteninom i povrćem. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je neodoljiv.
Kvalitetni sastojci su ključ recepta – slatke, svježe kozice i bogati maslac stvaraju kombinaciju okusa kojoj nitko neće odoljeti. Super stvar je što namaz možeš pripremiti unaprijed da uštediš vrijeme. A evo i recept...
Ne gasi ekran dok kuham
Namaz od maslaca i kozica
35 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Luk
1
kom
Kozice
680
g
Sol
2
žličica
Maslac
450
g
Limunova korica
2
žličica
Sok od limuna
2
žlica
Worcestershire umak
1
žlica
Svježi peršin
0,25
šalica
Kopar
0,25
šalica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Sjemenke celera
0,50
žličica
Postupak
U zdjelu stavi sitno nasjeckani luk i prekrij ga hladnom vodom te dodaj kockicu leda. Ostavi najmanje 5 minuta kako bi se ublažio okus luka. Potom ocijedi luk, posuši ga papirnatim ručnikom i ostavi sa strane.
Pripremi srednje veliku zdjelu s ledenom vodom i ostavi sa strane. U srednjem loncu zakuhaj posoljenu vodu. Smanji vatru na lagano vrenje i dodaj kozice. Kuhaj ih dok ne postanu potpuno ružičaste i čvrste na dodir, otprilike 5-7 minuta. Prebaci kuhane kozice u zdjelu s ledenom vodom i ostavi ih da se ohlade dovoljno da ih možeš uzeti u ruke. Oguli ih i, ako je potrebno, očisti. Zatim ih posuši papirnatim ručnikom.
Sitno nasjeckaj kozice dok ne postanu gotovo poput paste. Ako želiš ubrzati proces, možeš ih nekoliko puta "zavrtjeti" u multipraktiku.
U velikoj zdjeli drvenom žlicom dobro izmiješaj maslac dok ne postane gladak.
Dodaj nasjeckane kozice, preostalu 1 žličicu soli, limunovu koricu i sok, Worcestershire umak, nasjeckane svježe peršin i kopar, crni papar i sjemenke celera. Vilicom ili drvenom žlicom miješaj dok svi sastojci ne budu ravnomjerno raspoređeni.