Recepti Morski plodovi 12. prosinca 2024.

Namaz od maslaca i kozica

Morski plodovi
35 MIN
10 MIN
4
JEDNOSTAVNO
maslac s kozicama
Maslac s kozicama
foto: Challenge Butter/Pinterest
Bez obzira na to pripremaš li ga za svečane prilike ili kao prilog svakodnevnim jelima, ovaj namaz od maslaca i kozica bit će pun pogodak

Ovaj ukusni namaz od maslaca i kozica, negdje između maslaca s dodacima i bogatog umaka, savršeno se slaže s krekerima, kriškama baguettea ili čak s tjesteninom i povrćem. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je neodoljiv.

Kvalitetni sastojci su ključ recepta – slatke, svježe kozice i bogati maslac stvaraju kombinaciju okusa kojoj nitko neće odoljeti. Super stvar je što namaz možeš pripremiti unaprijed da uštediš vrijeme. A evo i recept...

Ne gasi ekran dok kuham

Namaz od maslaca i kozica
35 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Luk 1 kom
  • Kozice 680 g
  • Sol 2 žličica
  • Maslac 450 g
  • Limunova korica 2 žličica
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Worcestershire umak 1 žlica
  • Svježi peršin 0,25 šalica
  • Kopar 0,25 šalica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • Sjemenke celera 0,50 žličica
Postupak
  1. U zdjelu stavi sitno nasjeckani luk i prekrij ga hladnom vodom te dodaj kockicu leda. Ostavi najmanje 5 minuta kako bi se ublažio okus luka. Potom ocijedi luk, posuši ga papirnatim ručnikom i ostavi sa strane.


  2. Pripremi srednje veliku zdjelu s ledenom vodom i ostavi sa strane. U srednjem loncu zakuhaj posoljenu vodu. Smanji vatru na lagano vrenje i dodaj kozice. Kuhaj ih dok ne postanu potpuno ružičaste i čvrste na dodir, otprilike 5-7 minuta. Prebaci kuhane kozice u zdjelu s ledenom vodom i ostavi ih da se ohlade dovoljno da ih možeš uzeti u ruke. Oguli ih i, ako je potrebno, očisti. Zatim ih posuši papirnatim ručnikom.


  3. Sitno nasjeckaj kozice dok ne postanu gotovo poput paste. Ako želiš ubrzati proces, možeš ih nekoliko puta "zavrtjeti" u multipraktiku.


  4. U velikoj zdjeli drvenom žlicom dobro izmiješaj maslac dok ne postane gladak.


  5. Dodaj nasjeckane kozice, preostalu 1 žličicu soli, limunovu koricu i sok, Worcestershire umak, nasjeckane svježe peršin i kopar, crni papar i sjemenke celera. Vilicom ili drvenom žlicom miješaj dok svi sastojci ne budu ravnomjerno raspoređeni.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

191 kcal

9 %

MASTI

19,00 g

26 %

KOLESTEROL

0,09 g

0 %

UH

1,00 g

0 %

PROTEINI

5,00 g

10 %

I kad je more daleko, vrati mu se uz ove recepte!

tjestenina s vongolama Možda vas zanima... FINO IZ MORA Ideje za ručak s morskim plodovima Recepti brudet Možda vas zanima... Brudet na sasvim drugačiji način - savršeni zimski tanjur Kolumne Možda vas zanima... Morski bolognese od lignji i tajnog sastojka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.