Za ljubitelje ribe i morskih plodova pripremili smo jednostavne (i slasne) recepte s lignjama, ribom i kozicama. Za pripremu ovih delicija bit će ti potrebno nekoliko svježih sastojaka, neizostavno maslinovo ulje, malo vremena i šačica dobre volje.
Tjestenina s kozicama
Za brza i fina rješenja tu je uvijek tjestenina. Danas ti donosimo jako ukusnu varijantu s kozicama i tek nekoliko začina. Dobra je vijest i da ti za ovakav ručak treba svega 15-ak minuta, stoga ne gubi vrijeme na priču i baci se na posao!
Hrskavi lignjuni iz pećnice
Tko može odoljeti hrskavim lignjunima, i to iz pećnice? S obzirom na to da pržiti lignjune znači provesti još pola dana u kuhinji s Čarlijem i spužvicom, dobra alternativa svakako je pećnica.
Ne trebaš se bojati da će lignjuni na kraju biti gumenasti i žilavi, upravo suprotno, savršeno su sočni i mekani, a krušne mrvice sa začinima daju im odličan okus i hrskavost. Recept ti donose Sweety and spicy.
Brancin sa slanutkom i rajčicama
Odlična ideja je i brancin, prava delicija za sve ljubitelje ribe. Možeš ga filetirati ili peći u komadu, ovisno o preferencijama (i vremenu), a uz rajčice i slanutak, dobit ćeš pravu morsku rapsodiju okusa. Recept je pripremila Sweet 'n' salty by Matea.
Lignje i krumpir iz pećnice
Ako još uvijek nemaš ideju što danas kuhati, posluži se ovim ukusnim receptom blogerice Nešto slatko by Katarina! Lignje i krumpir iz pećnice ručak su koji je gotov za samo pola sata. Poslužiti ih možeš uz odličan Tršćanski umak te sezonsku salatu po izboru.