gastro postao
Dipovi, umaci, umakalice - kako god ih zvali, ovi “sporedni glumci” zapravo su prave zvijezde stola jer dosadnu hranu čine daleko zanimljvijom.
Ovaj namaz bit će idealan dodatak jednostavnim ljetnim sendvičima, divno će začiniti još vruća mesne ili riblje specijalitete, a poslužiti ga možete i uz kakvu mesnu ili sirnu platu te grisine.
Jednostavan za pripremu, ovaj namaz može vam poslužiti i kao brzinski dip uz grickalice. Igrajte se, dodajte mu dodatke po samo svojoj želji, a zatim ga poslužite divno aromatiziranog i obavezno ohlađenog. Dobar tek!
Potrebno vam je:
- 200 g crnih maslina
- 4 žlice kapara
- 2 komada slanih inćuna
- 1 limun
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 4 lista bosiljka
Priprema:
- Usitnite masline i kapare štapnim mikserom ili u blenderu.
- Nakon toga dodajte sok i koricu od limuna.
- Umiješajte usitnjene listiće od bosiljka i dobro promiješajte.
- Upalite mikser i polako dodajte maslinovo ulje.
- Začnite solju i paprom prema želji.
Dobar tek!