Recepti 09. srpnja 2018.

Mediteranski namaz od kapara i maslina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dipovi, umaci, umakalice - kako god ih zvali, ovi “sporedni glumci” zapravo su prave zvijezde stola jer dosadnu hranu čine daleko zanimljvijom.

Ovaj namaz bit će idealan dodatak jednostavnim ljetnim sendvičima, divno će začiniti još vruća mesne ili riblje specijalitete, a poslužiti ga možete i uz kakvu mesnu ili sirnu platu te grisine. 

Jednostavan za pripremu, ovaj namaz može vam poslužiti i kao brzinski dip uz grickalice. Igrajte se, dodajte mu dodatke po samo svojoj želji, a zatim ga poslužite divno aromatiziranog i obavezno ohlađenog. Dobar tek!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 200 g crnih maslina
  • 4 žlice kapara
  • 2 komada slanih inćuna
  • 1 limun
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 4 lista bosiljka

Priprema:

  1. Usitnite masline i kapare štapnim mikserom ili u blenderu.
  2. Nakon toga dodajte sok i koricu od limuna.
  3. Umiješajte usitnjene listiće od bosiljka i dobro promiješajte.
  4. Upalite mikser i polako dodajte maslinovo ulje.
  5. Začnite solju i paprom prema želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.