gastro postao
Lejla Kažinić Kreho, autorica kuharice "Moja mediteranska dijeta" predstavlja recept za popularan i zdrav namaz - humus
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 132
Potrebno vam je
- 200 g slanutak, konzerva
- 2 režanj češnjak
- limunov sok
- 0.50 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
- 1 žlica tahini
- 1 žlica ulje laneno
Priprema
- Sastojke stavite u mikser i izmiksajte, a da biste dobili masu sličnu pašteti, možda ćete trebati dodati još malo vode.
- Dobivenu smjesu stavite u staklenu zdjelu te pospite grubo narezanim svježim peršinom i ukrasite s nekoliko zrna slanutka. Poslužite kao umak sa štapićima narezanoga svježeg povrća ili namažite na krostine te ukrasite listićima svježega peršina.
Izvor Lejla Kažinić Kreho