25. listopada 2016.

Multifunkcionalan umak za prigodu koju god poželite

Umak od sira
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uvjerite se kako "umak od sira" može savršeno uspjeti s indijskim oraščićima

Autorica kuharica Angela Liddon i blogerica podijelila je recept za uspješni veganski umak od sira bez sira. Prepun okusa ima neodoljiv sirasti šmek, u što se sami možete uvjeriti pripremom jednostavnog umaka. 

Sastojci:

  • 80g indijskih oraščića
  • 80g mrkve
  • 250g krumpira
  • 3 žlice jestivog kvasca (možete kupiti u trgovinama zdrave prehrane)
  • 2 žlice ulja
  • žličica soka od limuna
  • prstohvat soli
  • 1 češanj češnjaka
  • pola žličice octa
  • po želji ljutog umaka

 

Priprema:

  1. Pomoćite indijske oraščiće u vodi oko 2 sata ili preko noći
  2. Skuhajte mrkvu i krumpir u vodi.
  3. Osušite povrće i stavite u blender s oraščićima. Dodajte preostale sastojke i miksajte dok ne postane glatko. Dodajte vode po potrebi. Začinite i uživajte.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.