gastro postao
Uvjerite se kako "umak od sira" može savršeno uspjeti s indijskim oraščićima
Autorica kuharica Angela Liddon i blogerica podijelila je recept za uspješni veganski umak od sira bez sira. Prepun okusa ima neodoljiv sirasti šmek, u što se sami možete uvjeriti pripremom jednostavnog umaka.
Sastojci:
- 80g indijskih oraščića
- 80g mrkve
- 250g krumpira
- 3 žlice jestivog kvasca (možete kupiti u trgovinama zdrave prehrane)
- 2 žlice ulja
- žličica soka od limuna
- prstohvat soli
- 1 češanj češnjaka
- pola žličice octa
- po želji ljutog umaka
Priprema:
- Pomoćite indijske oraščiće u vodi oko 2 sata ili preko noći
- Skuhajte mrkvu i krumpir u vodi.
- Osušite povrće i stavite u blender s oraščićima. Dodajte preostale sastojke i miksajte dok ne postane glatko. Dodajte vode po potrebi. Začinite i uživajte.