Želite li ručak koji nije kompliciran, a savršeno je ukusan te ga čak možete zamrznuti i ostaviti za neki drugi dan, onda je ova tjestenina s kobasicom upravo ono što vam treba.
Sastojci:
1/5 kg talijanske kobasice
Maslinovo ulje
2 glavice nasjeckanog luka
3 narezana češnja češnjaka
1 velika crvena paprika (narezana na kockice)
850 ml pasirane rajčice
1 žličica suhog bosiljka
1 žličica origana
1 žličica komorača
5 šalica tjestenine (penne)
1 paket svježeg špinata (oko 280 g)
3 šalice narezane mozzarelle
1 šalica naribanog parmezana
Priprema:
1. Kobasicu narezati na kolutiće (1 cm debljine) i lagano popržiti u tavi.
2. Maknuti iz tave i dodati maslinovo ulje, narezani luk, češnjak i papriku te poklopiti i kuhati oko 5 minuta, odnosno, dok sastojci ne omekšaju.
3. Dodati suhe začine, kobasicu i umak od rajčice, poklopiti i kuhati još 15 minuta da se svi sastojci sjedine.
4. U drugoj posudi zakuhati vodu s malo soli, dodati tjesteninu i kuhati ju 6 minuta te špinat i njega kuhati 1 minutu.
5. Ocijediti tjesteninu i špinat te dodati povrće s kobasicom, pomiješati sireve i sve dobro izmiješati.
6. Staviti u podmazanu posudu za pečenje koju smo posipali s parmezanom. Pokriti s folijom i peći 35 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!