Recepti 500 prikaza 30. studenoga 2016.

Zapečena tjestenina s kobasicom za lijene dane

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako niste sigurni što skuhati za ručak, predlažemo ovu odličnu tjesteninu s kobasicom i sirom.

Želite li ručak koji nije kompliciran, a savršeno je ukusan te ga čak možete zamrznuti i ostaviti za neki drugi dan, onda je ova tjestenina s kobasicom upravo ono što vam treba.

Sastojci:

1/5 kg talijanske kobasice

Maslinovo ulje

2 glavice nasjeckanog luka

3 narezana češnja češnjaka

1 velika crvena paprika (narezana na kockice)

850 ml pasirane rajčice

1 žličica suhog bosiljka

1 žličica origana

1 žličica komorača

5 šalica tjestenine (penne)

1 paket svježeg špinata (oko 280 g)

3 šalice narezane mozzarelle

1 šalica naribanog parmezana

Priprema: 

1. Kobasicu narezati na kolutiće (1 cm debljine) i lagano popržiti u tavi.

2. Maknuti iz tave i dodati maslinovo ulje, narezani luk, češnjak i papriku te poklopiti i kuhati oko 5 minuta, odnosno, dok sastojci ne omekšaju.

3. Dodati suhe začine, kobasicu i umak od rajčice, poklopiti i kuhati još 15 minuta da se svi sastojci sjedine. 

4. U drugoj posudi zakuhati vodu s malo soli, dodati tjesteninu i kuhati ju 6 minuta te špinat i njega kuhati 1 minutu.

5. Ocijediti tjesteninu i špinat te dodati povrće s kobasicom, pomiješati sireve i sve dobro izmiješati.

6. Staviti u podmazanu posudu za pečenje koju smo posipali s parmezanom. Pokriti s folijom i peći 35 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.