gastro postao
Kobasice i kelj idealna su kombinacija za hladnije dane
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 745
Potrebno vam je
- 350 g riža, nepolirana
- 3 kom Ljuta kobasica
- 1 kom kelj glavati
- 50 g maslac, neslani
- 3 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 60 ml vino bijelo
- papar
- sol
Priprema
- Dobro operite kelj pa ga blanširajte u kipućoj vodi. Ocijedite i narežite.
- U vodi u kojoj ste kuhali kelj skuhajte i rižu.
- Za to vrijeme prepržite kobasicu s lukom na ugrijanoj tavi i maslacu.
- Nakon desetak minuta dodajte češnjak i vino pa narezani kelj.
- Ocijedite rižu te pomiješajte s kobasicama i keljom.
- Posolite i popaprite pa, prema želji, dodajte naribani sir.
Izvor Skuhatćute