Recepti 01. ožujka 2017.

Ove jastučiće sa sirom jednostavno morate probati!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Razveselite svoje nepce ovom neodoljivom rapsodijom okusa od samo 5 sastojaka.

Donosimo vam recept za super ukusne jastučiće sa sirom, koji se tope u ustima.

Jednostavni su za napraviti i ne treba vam puno vremena. Probajte, nećete se pokajati!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 1 šalica vode
  • 8 žlica maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 1 šalica brašna
  • 4 veća jaja
  • 1 1/2 šalica naribanog sira (cheddar, gauda i sl.)

Priprema:

  1. U zdjelu stavite vodu, maslac i sol da prokuha. Kada se maslac istopi, uklonite zdjelu sa vatre i dodajte brašno. Miješajte energično dok ne dobijete kompaktnu masu.
  2. Vratite zdjelu na vratu, na nisku do srednju temperaturu i miješajte 3 do 5 minuta. Tijesto je gotovo kada primijetite da se sjaji i da je dovoljno gusto da u njemu žlica stoji uspravno. 
  3. Prebacite tijesto u zdjelu i kratko miješajte mikserom, sve dok iz njega ne prestane izlaziti para. Tijesto mora biti toplo, kako biste ga mogli mijesiti rukom. Konstantno miješajući tijesto, dodajte jaje. Tek kada se jaje dobro umijesi u tijesto, dodajte drugo i tako redom. Kada ste umijesili sva jaja, trebate dobiti glatku, nježnu smjesu u koju zatim dodajte naribani sir.
  4. Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. U lim za pečenje, obloženu papirom za pečenje, vadite žlicom za sladoled kuglice tijesta, razdvajajući ih bar 2,5 cm. Pecite ih u zagrijanoj pečnici 5 minuta, a zatim smanjite na 170 stupnjeva te pecite narednih 20 do 25 minuta. 

Dobit ćete napuhane, prozračne, na dodir suhe zlatno-smeđe jastučiće. Služite ih tople ili na sobnoj temperaturi. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.