gastro postao
Jednostavan prilog koji će savršeno prijati uz mesno pečenje ili ribu.
Ovaj meki i kremasti krumpir oduševit će sve! Savršena kombinacija krumpira, poriluka, komorača i predivno mirisnog Grana Padano sira.
Savršeno će se sljubiti s jelima od mesa, ali i ribe. Poslužite ga toplog uz neku sezonsku salatu i uživajte u savršeno mekom krumpiru iz pećnice.
Sastojci:
- 2 manja komorača, narezana na tanke ploškice
- 2 poriluka
- 500 g krumpira, oguljenog i narezanog na tanke ploškice
- 1 luk, tanko narezan
- 4 češnja češnjaka, naribana
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1/4 žličice svježe mljevenog papra
- 1 šalica naribanog Grana Padano sira
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Poriluk prepoloviti pa narezati na komadiće veličine 2 cm
- Narezano povrće staviti u veću posudu i zaliti vrhnjem, dodati začine i sir i sve dobro promiješati
- Prebaciti povrće u vatrostalnu posudu premazanu maslacem i pokriti ga aluminijskom folijom (ili poklopcem ako posuda ima poklopac)
- Peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta s folijom pa maknuti foliju i peći još 15 minuta da gornji dio dobije lijepu zlatnu boju
- Poslužiti toplo
Dobar tek!