Recepti 03. veljače 2017.

Losos u jednoj potpuno novoj priči!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste mislili da je losos dosadna namirnica, prevarili ste se!

Losos je nešto što uglavnom jedemo pečeno. Ili u nekoj salati. Ili na sendviču.

Ali jeste li ikad pomislili na to da napravite varivo s lososom? Ovo ukusno i bogato varivo upravo je sjajan način da pripremite riblju juhu, ali na jedan potpuno novi način! Uz krumpir, malo celera i dimljenu papriku, losos će plivati u pravom bogatstvu okusa i mirisa! I vjerujemo kako vas neće razočarati. 

Za razliku od ostalih riba, losos ima jedan specifičan, bogat i pun okus i miris, i u ovom varivu, upravo će se sjajno sljubiti s ostalim sastojcima.

Sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 1/2 glavice komorača
  • 2 lista celera, nasjeckana
  • Sol i papar
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 200 g sjeckane rajčice (svježe ili iz konzerve)
  • 1/2 l povrtnog temeljca
  • 10 manjih krumpira, oguljenih i narezanih na kriške
  • 500 g lososa

Priprema:

  1.  U posudi za kuhanje zagrijati maslinovo ulje (oko 2 - 3 žlice) pa dodati komorač, celer i posoliti ih te kuhati dok ne omekšaju
  2. Dodati češnjak i papriku te brzo miješati samo da puste mirise
  3. Dodati rajčice i miješati dok ne omekšaju - oko 5 minuta
  4. Uliti temeljac i staviti krumpir te kuhati na najmanjoj vatri oko pola sata, pokriveno
  5. Lososa posoliti pa ga nježno ubaciti u juhu i kuhati sve zajedno još nekih pet minuta, dok losos ne omekša i ne bude skuhan
  6. Poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.