Losos je nešto što uglavnom jedemo pečeno. Ili u nekoj salati. Ili na sendviču.
Ali jeste li ikad pomislili na to da napravite varivo s lososom? Ovo ukusno i bogato varivo upravo je sjajan način da pripremite riblju juhu, ali na jedan potpuno novi način! Uz krumpir, malo celera i dimljenu papriku, losos će plivati u pravom bogatstvu okusa i mirisa! I vjerujemo kako vas neće razočarati.
Za razliku od ostalih riba, losos ima jedan specifičan, bogat i pun okus i miris, i u ovom varivu, upravo će se sjajno sljubiti s ostalim sastojcima.
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- 1/2 glavice komorača
- 2 lista celera, nasjeckana
- Sol i papar
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 200 g sjeckane rajčice (svježe ili iz konzerve)
- 1/2 l povrtnog temeljca
- 10 manjih krumpira, oguljenih i narezanih na kriške
- 500 g lososa
Priprema:
- U posudi za kuhanje zagrijati maslinovo ulje (oko 2 - 3 žlice) pa dodati komorač, celer i posoliti ih te kuhati dok ne omekšaju
- Dodati češnjak i papriku te brzo miješati samo da puste mirise
- Dodati rajčice i miješati dok ne omekšaju - oko 5 minuta
- Uliti temeljac i staviti krumpir te kuhati na najmanjoj vatri oko pola sata, pokriveno
- Lososa posoliti pa ga nježno ubaciti u juhu i kuhati sve zajedno još nekih pet minuta, dok losos ne omekša i ne bude skuhan
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!