gastro postao
Ne volite peći ribu jer mislite da je komplicirano? Sada više nije!
Pronašli smo najjednostavniji način kako baš uvijek savršeno ispeći ribu. Za ovaj primjer odabrali smo recept s lososom, ali ovako možete ispeći gotovo svaku ribu. A odmah imate i gotov prilog.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 malih krumpira (mladih)
- 10 komada šparoga
- 2 komada lososa (od 200 g)
- Sol i papar
- Papir za pečenje
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Skuhati krumpir dok ne omekša, ali ne previše
- U vrućoj vodi u kojoj se kuhao krumpir, skuhati šparoge (dovoljno je 5 minuta da omekšaju); ocijediti ih i ohladiti
- Na papir za pečenje staviti jedan komad lososa, pola šparoga i pola krumpira; preliti žlicom ulja te posoliti/popapriti po želji
- Peći 15 minuta; kada je pečeno, izvaditi iz pećnice i ostaviti u papiru još 5 minuta
Kako zamotati ribu i povrće u papir, pogledajte u videu:
Uživajte u ovom sjajnom ručku!