Recepti 14. prosinca 2016.

Otkrivamo: Kako baš svaki put savršeno ispeći losos

losos
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne volite peći ribu jer mislite da je komplicirano? Sada više nije!

Pronašli smo najjednostavniji način kako baš uvijek savršeno ispeći ribu. Za ovaj primjer odabrali smo recept s lososom, ali ovako možete ispeći gotovo svaku ribu. A odmah imate i gotov prilog.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 malih krumpira (mladih)
  • 10 komada šparoga
  • 2 komada lososa (od  200 g)
  • Sol i papar
  • Papir za pečenje

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Skuhati krumpir dok ne omekša, ali ne previše
  3. U vrućoj vodi u kojoj se kuhao krumpir, skuhati šparoge (dovoljno je 5 minuta da omekšaju); ocijediti ih i ohladiti
  4.  Na papir za pečenje staviti jedan komad lososa, pola šparoga i pola krumpira; preliti žlicom ulja te posoliti/popapriti po želji
  5. Peći 15 minuta; kada je pečeno, izvaditi iz pećnice i ostaviti u papiru još 5 minuta

Kako zamotati ribu i povrće u papir, pogledajte u videu: 

Uživajte u ovom sjajnom ručku!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.