Ostalo je piletine od prošlog ručka? Napravi odličan gablec!

Shutterstock
Ostatak kuhane ili pečene piletine iskoristi za pripremu zasitnog gableca...
Vidi originalni članak

Ako je za ručak bila pileća juha i ne znaš što bi s ostatkom mesa ili imaš još malo pečene piletine od prošlog ručka, napravi bogati i kremasti sendvič. Poslužit će kao zasitan gablec, brzinski ručak ili večera nakon dugog dana.

Uz navedene sastojke dobro će pristajati i sitno nasjeckani orasi ili lješnjaci, svježi krastavci, pa čak i grožđe. Ako ti majoneza nije najdraža, slobodno je možeš zamijeniti grčkim jogurtom.

 

gotov za tren Dobro jutro uz najhrskaviji sendvič sa sirom!

 

Sastojci su dovoljni za dva veća sendviča pa ih po potreb prilagodi.

Sastojci:

  • 400 g kuhane ili pečene piletine
  • 4 žlice majoneze
  • 1 mali mladi luk
  • 1 mala stabljika celera
  • 60 g jabuke
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Piletinu sitno nareži, a mladi luk i celer nasjeckaj.
  2. Jabuku operi, oguli i nareži na male kockice.
  3. Pomiješaj sve sastojke i začini po ukusu. Po želji dodaj i oraščiće.

Posluži u tostiranom kruhu, lepinji ili friškom kroasanu. Istom salaticom od piletine možeš napuniti i tortilje. Dobar tek!

 

Za prste polizati Brzinski sendvič s tunom iz konzerve - za prste polizati

Posjeti Gastro.hr