Ako je za ručak bila pileća juha i ne znaš što bi s ostatkom mesa ili imaš još malo pečene piletine od prošlog ručka, napravi bogati i kremasti sendvič. Poslužit će kao zasitan gablec, brzinski ručak ili večera nakon dugog dana.
Uz navedene sastojke dobro će pristajati i sitno nasjeckani orasi ili lješnjaci, svježi krastavci, pa čak i grožđe. Ako ti majoneza nije najdraža, slobodno je možeš zamijeniti grčkim jogurtom.
Sastojci su dovoljni za dva veća sendviča pa ih po potreb prilagodi.
Sastojci:
- 400 g kuhane ili pečene piletine
- 4 žlice majoneze
- 1 mali mladi luk
- 1 mala stabljika celera
- 60 g jabuke
- Sol, papar
Priprema:
- Piletinu sitno nareži, a mladi luk i celer nasjeckaj.
- Jabuku operi, oguli i nareži na male kockice.
- Pomiješaj sve sastojke i začini po ukusu. Po želji dodaj i oraščiće.
Posluži u tostiranom kruhu, lepinji ili friškom kroasanu. Istom salaticom od piletine možeš napuniti i tortilje. Dobar tek!