Ostatak pire krumpira pretvorite u slasne okruglice sa slaninom

Thinkstock
Ove hrskave okruglice bit će idealan prilog baš svakom jelu, a poslužiti ih možete i kao samostalnu, neodoljivo slasnu grickalicu.
Vidi originalni članak

Ostatak pire krumpira nikada nije bio korisniji. Dodajte mu hrskavu slaninu, ribani sir, češnjak i vlasac za još finije arome, a zatim sve zajedno uvaljajte u jaja i krušne mrvice.

 

za prste polizati Napravite slasne pileće okruglice sa sirom

 

Koristite panko mrvice kako bi zalogaji bili još hrskaviji, pa sve zajedno poslužite uz omiljene umake ili kao dodatak glavnim jelima poput piletine s grilla.

 

savršene loptice Sve što ste htjeli znati o (bez)mesnim okruglicama

 

 

Potrebno vam je:

  • 4 šalice pire krumpira
  • 50 g slanine
  • 100 g ribanog sira
  • 2 žlice sitno sjeckanog vlasca
  • 1 žličica češnjaka u prahu ili jedan protisnuti režanj
  • 2 jaja
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. U većoj posudi pomiješajte pire krumpir s pečenom i sitno sjeckanom slaninom, dodajte sir, sitno sjeckani vlasac, češnjak, sol i papar. 
  2. U posudicama rasporedite krušne mrvice i jaja.
  3. Pomoću žlice za sladoled napravite okruglice od pire krumpira, umočite ih najprije u razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
  4. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu od krumpira.
  5. Pržite u dobro zagrijanom ulju, oko dvije do tri minute, pa poslužite uz omiljeni umak.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr