gastro postao
Ove hrskave okruglice bit će idealan prilog baš svakom jelu, a poslužiti ih možete i kao samostalnu, neodoljivo slasnu grickalicu.
Ostatak pire krumpira nikada nije bio korisniji. Dodajte mu hrskavu slaninu, ribani sir, češnjak i vlasac za još finije arome, a zatim sve zajedno uvaljajte u jaja i krušne mrvice.
Koristite panko mrvice kako bi zalogaji bili još hrskaviji, pa sve zajedno poslužite uz omiljene umake ili kao dodatak glavnim jelima poput piletine s grilla.
Potrebno vam je:
- 4 šalice pire krumpira
- 50 g slanine
- 100 g ribanog sira
- 2 žlice sitno sjeckanog vlasca
- 1 žličica češnjaka u prahu ili jedan protisnuti režanj
- 2 jaja
- 2 šalice krušnih mrvica
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- U većoj posudi pomiješajte pire krumpir s pečenom i sitno sjeckanom slaninom, dodajte sir, sitno sjeckani vlasac, češnjak, sol i papar.
- U posudicama rasporedite krušne mrvice i jaja.
- Pomoću žlice za sladoled napravite okruglice od pire krumpira, umočite ih najprije u razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
- Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu od krumpira.
- Pržite u dobro zagrijanom ulju, oko dvije do tri minute, pa poslužite uz omiljeni umak.
Dobar tek!