Osvaja na prvi griz: Sočan kolač od limuna

Thinkstock
Prozračan i mekan, aromatičan i sočan. Donosimo recept za kolač limuna koji će vas osvojiti na prvi griz.
Vidi originalni članak

Jednostavan za pripremu, ovaj sočan kolač vrlo brzo će postati vaša omiljena slastica. Poslužite ga uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije koji će se divno spojiti s limunastom aromom u biskvitu.

 

Mali trikovi Kako izvući najbolje iz limuna

 

Ovaj kolač možete upotrijebiti i kao podlogu za tortu ako je premažete finom kremom od vanilije i dodate šaku voća. No, odličan će biti i sam uz popodnevnu šalicu čaja il kave.

 

Slatka tajna Kod kuće je najslađe: Domaći džem od limuna

 

 

Potrebno vam je:

  • 200 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 3 limuna (korica dva i sok 3 limuna)
  • 3 jaja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 250g brašna
  • Rum
  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Nasjeckajte ili ogulite dva limuna pa naribajte koricu i pomiješajte je sa šalicom šećera.
  3. Miješajte prstima kako bi se šećer bolje uhvatio za koricu.
  4. Dodajte maslac i jaja cijelo vrijeme miksajući.
  5. Zalijte s malo ruma pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
  6. Pomiješajte žlicom pa dodajte sok jednog limuna i, ako je potrebno, malo mlijeka.
  7. Pecite oko 45 minuta dok kolač ne dobije boju.
  8. Dok se kolač peče, pomiješajte sok jednog limuna s malo šećera.
  9. Izvadite kolač iz pećnice, vilicom izbušite rupe pa prelijte taj sok po biskvitu.
  10. Pustite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr