Špajza 10. lipnja 2016.

Kako izvući najbolje iz limuna

Limun
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Domišljatim trikom izvucite i zadnju kap iz limuna. Bez koštica, molimo!

Za mnoge je limun u kuhinji učestala namirnica poput soli i papra. Pristaje uz sve, od salata do marinade mesa i osvježavajućih napitaka. No kada cijedimo limunov sok, često iz limuna ne uspijemo izvući sve. Tome više ne mora biti tako.

Da biste iz limuna izvukli sve najbolje sokove, prislonite ga na kuhinjsku površinu, lagano pritisnite i nekoliko puta dlanom zarolajte. Na taj ćete ga način omekšati i opustiti sokove što će im pomoći da istiskanjem lakše izađu.

Prerežite limun na pola, stavite prerezani dio okrenut prema dlanu i istisnite kroz prste. Tako zaustavljate koštice od upadanja u jelo, a imate i jači stisak za još više soka. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.