Otvaramo sezonu: Pizza od tikvica

Thinkstock
Lagani snack ili večera uz ove će se sastojke pretvoriti u ultimativni užitak.
Vidi originalni članak

Spojite omiljene tikvice i pizzu koju je teško ne voljeti pa se počastite zdravijom verzijom najpoznatijeg fast fooda.

 

Za pola sata! Fantastične punjene tikvice gotove za samo pola sata!

 

Priprema neće zahtijevati ništa drugo osim sastojaka koji su po samo vašem guštu, a mogu se pronaći na svakoj posebnijoj vrsti pizze. Uz fantastične okuse, ova pizza imat će i poprilično smanjen broj kalorija pa tako u njoj možete uživati bez grižnje savjesti.

 

 

Trebat će vam:

  • 2 tikvice
  • 200 g parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 g mozzarelle ili nekog drugog topljivog sira
  • Nekoliko ploški suhe salame
  • Bosiljak

Priprema:

  1. Tikvicu nasjeckajte na tanke ploške, posolite je i pustite da odstoji kako bi ispustila višak tekućine. Neka stoji oko 15 minuta.
  2. Ocijeđene tikvice posložite u krug na papiru za pečenje, neka preklapaju jedna drugu kako bi stvorile savršenu podlogu.
  3. Pospite ih polovicom sitno ribanog parmezana i ubacite sve zajedno u pećnicu na pet minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, pomoću daske za rezanje preokrenite podlogu pa je pospite ostatkom parmezana s druge strane i pecite još pet minuta. Parmezan bi trebao povezati tikvice i stvoriti podlogu na koju se zatim stavljaju dodaci.
  4. Kada ste pizzu drugi put izvadili iz pećnice, pospite je mozzarellom ili nekim drugim sirom, dodajte suhu salamu i ostale dodatke po želji.
  5. Ubacite u pećnicu pa pecite dok se sir ne rastopi. Izvadite, pospite svježim bosiljkom i režite na kriške pa poslužite uz dip od rajčice ili grčkog jogurta.

 

kreće sezona! Top 10 jela s tikvicama

 

Osim ove varijante, jednostavnija i brža bit će ona pripremljena na kolutićima tikvice koje nije potrebno prethodno termički obrađivati već se one peku samo jednom, zajedno s ostatkom sastojaka. Recept potražite u nastavku.


 

Slasni pizza zalogaji od tikvice

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr