Recepti 09. lipnja 2017.

Otvaramo sezonu: Pizza od tikvica

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani snack ili večera uz ove će se sastojke pretvoriti u ultimativni užitak.

Spojite omiljene tikvice i pizzu koju je teško ne voljeti pa se počastite zdravijom verzijom najpoznatijeg fast fooda.

 

punjene-tikvice Možda vas zanima... Fantastične punjene tikvice gotove za samo pola sata! Recepti

 

Priprema neće zahtijevati ništa drugo osim sastojaka koji su po samo vašem guštu, a mogu se pronaći na svakoj posebnijoj vrsti pizze. Uz fantastične okuse, ova pizza imat će i poprilično smanjen broj kalorija pa tako u njoj možete uživati bez grižnje savjesti.

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Trebat će vam:

  • 2 tikvice
  • 200 g parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 g mozzarelle ili nekog drugog topljivog sira
  • Nekoliko ploški suhe salame
  • Bosiljak

Priprema:

  1. Tikvicu nasjeckajte na tanke ploške, posolite je i pustite da odstoji kako bi ispustila višak tekućine. Neka stoji oko 15 minuta.
  2. Ocijeđene tikvice posložite u krug na papiru za pečenje, neka preklapaju jedna drugu kako bi stvorile savršenu podlogu.
  3. Pospite ih polovicom sitno ribanog parmezana i ubacite sve zajedno u pećnicu na pet minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, pomoću daske za rezanje preokrenite podlogu pa je pospite ostatkom parmezana s druge strane i pecite još pet minuta. Parmezan bi trebao povezati tikvice i stvoriti podlogu na koju se zatim stavljaju dodaci.
  4. Kada ste pizzu drugi put izvadili iz pećnice, pospite je mozzarellom ili nekim drugim sirom, dodajte suhu salamu i ostale dodatke po želji.
  5. Ubacite u pećnicu pa pecite dok se sir ne rastopi. Izvadite, pospite svježim bosiljkom i režite na kriške pa poslužite uz dip od rajčice ili grčkog jogurta.

 

tikvice 470.jpg Možda vas zanima... Top 10 jela s tikvicama Recepti

 

Osim ove varijante, jednostavnija i brža bit će ona pripremljena na kolutićima tikvice koje nije potrebno prethodno termički obrađivati već se one peku samo jednom, zajedno s ostatkom sastojaka. Recept potražite u nastavku.


 

Pizza zalogaji Možda vas zanima... Slasni pizza zalogaji od tikvice None

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.