Jednostavan tajlandski omlet je idealan doručak

Getty Images
Tajlandska jela učinit će tvoj uobičajeni jelovnik raznovrsnijim i ugodno će te iznenaditi jedinstvenom eksplozijom okusa
Vidi originalni članak

Mekan iznutra, hrskav izvana - tako bi mogli opisati ovaj tajlandski omlet. Okus mu je izvanredan i pun, a možeš ga pripremiti za doručak, ručak ili večeru. I to sve se postiže u 90 sekundi, koliko je otprilike potrebno za pripremu.

 

ukusna jutra Za doručak pripremi kremasti omlet po receptu Marthe Stewart

Khai Jiao

Sastojci:

  • 2 velika jaja
  • ½ čajne žličice soka limete ili običnog octa
  • 1 žličica tajlandskog umaka od ribe
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica rižinog brašna ili kukuruznog škroba
  • 1 šalica običnog biljnog ulja

 

Obožavamo sir! Zarolajte omlet za apsolutno savršen doručak

 

Priprema:

  1. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj jaja, sok od limete ili ocat, riblji umak, vodu i rižino brašno ili kukuruzni škrob. Vilicom miješaj dok ne postane pjenasto. 
  2. Dobro zagrij ulje u manjem loncu ili woku te u to izlij smjesu s jajima. Potrebno je jako vruće ulje. 
  3. Smjesa od jaja odmah će se napuhati. Nakon 20 sekundi, okreni omlet. Pustiti da se strana prži još 20 sekundi.
  4. Izvaditi omlet iz tave i odmah posluži.

 

Posjeti Gastro.hr