gastro postao
Tajlandska jela učinit će tvoj uobičajeni jelovnik raznovrsnijim i ugodno će te iznenaditi jedinstvenom eksplozijom okusa
Mekan iznutra, hrskav izvana - tako bi mogli opisati ovaj tajlandski omlet. Okus mu je izvanredan i pun, a možeš ga pripremiti za doručak, ručak ili večeru. I to sve se postiže u 90 sekundi, koliko je otprilike potrebno za pripremu.
Khai Jiao
Sastojci:
- 2 velika jaja
- ½ čajne žličice soka limete ili običnog octa
- 1 žličica tajlandskog umaka od ribe
- 1 žlica vode
- 1 žlica rižinog brašna ili kukuruznog škroba
- 1 šalica običnog biljnog ulja
Priprema:
- U srednje velikoj zdjeli pomiješaj jaja, sok od limete ili ocat, riblji umak, vodu i rižino brašno ili kukuruzni škrob. Vilicom miješaj dok ne postane pjenasto.
- Dobro zagrij ulje u manjem loncu ili woku te u to izlij smjesu s jajima. Potrebno je jako vruće ulje.
- Smjesa od jaja odmah će se napuhati. Nakon 20 sekundi, okreni omlet. Pustiti da se strana prži još 20 sekundi.
- Izvaditi omlet iz tave i odmah posluži.