Palačinke s čokoladom, višnjama i šlagom

Poslužite svojim gostima i ukućanima palačinke kakvih se ne bi posramili ni najbolji profesionalni kuhari!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 611

Palačinke

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 20 g šećer, kristal
  • 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • 50 g čokolada za kuhanje
  • 4 žlica sok od višnje
  • mljeveni cimet

Nadjev

  • 0.50 l kompot od trešanja ili višanja
  • 2 šalica voda
  • 1.50 žlica gustin
  • ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Izmiksajte jaje, žumanjak šećer, brašno, malo soli, mlijeko i žlicu ulja. Dodajte otopljenu čokoladu, sok od višanja i cimet. Ponovno izmiksajte.
  2. Zaimačom vadite tijesto i izlijte ga na ugrijanu tavu premazanu maslacem. Razlijte ga ravnomjerno po tavi i pecite palačinku sa svake strane po dvije minute.
  3. Odvojite dvije žlice soka iz kompota, ostalo prokuhajte s vodom i dodajte ekstrakt vanilije. Dvije žlice soka pomiješajte s gustinom i dodajte vrućem kompotu. Kuhajte uz miješanje, ubacite višnje i ostavite da se malo ohladi.
  4. Nadjenite palačinke i poslužite prelivene čokoladom. Ukrasite šlagom.

Poslužite svojim gostima i ukućanima palačinke kakvih se ne bi posramili ni najbolji profesionalni kuhari!

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr