Parfe s pečenim jagodama

Idealna slastica koja može biti zamijena za slasni doručak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 2 šalica jagode
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 šalica grčki jogurt
  • 2 žlica med, vrcani
  • 0.50 šalica granola

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte narezane jagode i smeđi šećer. Stavite jagode na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u pećnicu na 12-15 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva ili dok jagode ne počnu ispuštati sok, no da su još čvrste.
  2. Jagode sa sokom stavite u zdjelu. U drugoj zdjeli izmiješajte jogurt i med.
  3. U čaše na dno stavite sloj jogurt, zatim dodajte nekoliko žlica jagoda, a onda žlicu granole.
  4. Ponavljate postupak dok ne napunite čašu i dekorirajte po želji.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr