Doručak od vlastitih resursa: Pašteta od pilećih jetrica

Savršeni zalogaji za posluživanje uz čips ili krekere, koji su gotovi za samo pola sata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 316

Potrebno vam je

  • 500 g jetra pileća
  • 1 kom luk ,crveni
  • 30 g maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
  • svježi timijan

Priprema

  1. Očistiti jetrica od krvi i žilica, marinirati u rakiji , nakon jednog sata jetrica popržiti na maslacu i maloj glavici luka, dodati svježi timijan i procijeđenu marinadu toliko da pokupi sadržaj tave.
  2. Jetrica peći dok ne izgube boju, ali ih ne prepeći, posoliti, popapriti. U blenderu izraditi jetrica kremozno, dodati žlicu maslaca, 2 žlice slatkog vrhnja.
  3. Paštetu od jetrica odložiti u male staklene zdjelice koje na kraju ukrasite sa svježim timijanom, te zaliti toplim maslacem i maslinovim uljem.
  4. Konzumirati maksimalno tjedan dana.

Izvor Đurđica Protić

Posjeti Gastro.hr