gastro postao
Savršeni zalogaji za posluživanje uz čips ili krekere, koji su gotovi za samo pola sata
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 316
Potrebno vam je
- 500 g jetra pileća
- 1 kom luk ,crveni
- 30 g maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
- svježi timijan
Priprema
- Očistiti jetrica od krvi i žilica, marinirati u rakiji , nakon jednog sata jetrica popržiti na maslacu i maloj glavici luka, dodati svježi timijan i procijeđenu marinadu toliko da pokupi sadržaj tave.
- Jetrica peći dok ne izgube boju, ali ih ne prepeći, posoliti, popapriti. U blenderu izraditi jetrica kremozno, dodati žlicu maslaca, 2 žlice slatkog vrhnja.
- Paštetu od jetrica odložiti u male staklene zdjelice koje na kraju ukrasite sa svježim timijanom, te zaliti toplim maslacem i maslinovim uljem.
- Konzumirati maksimalno tjedan dana.
Izvor Đurđica Protić