Pavlova: neodoljiva torta s jagodama

Za našeg blogera Dinu jagode su kraljice proljeća i tržnice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 195

Potrebno vam je

  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 175 g šećer, u prahu
  • 1 mala žlica jabučni ocat
  • 1 mala žlica gustin
  • 3 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • jagode

Priprema

  1. Tucite bjelanjke sa šećerom uz dodatak octa. Kad dobijete finu smjesu, lagano umiješajte škrobno brašno da biste dobili takozvanu francusku meringue.
  2. Oblikujte je na papiru za pečenje i pecite 1 sat na 150 stupnjeva, dok se ne posuši i postane hrskava. Sredina torte bi trebala biti malo tanja kako biste dobili "gnjezdast" oblik.
  3. Kad se ohladi, nadjenite je tučenim vrhnjem i svježim jagodama.

Za našeg blogera Dinu jagode su kraljice proljeća i tržnice

Posjeti Gastro.hr