Pečena ljutika chefa Marija Batalija

Pečene ljutike možete poslužiti samostalno ili kao prilog uz meso
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 235

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1000 g ljutika
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 1 žlica sol
  • 1 žlica svježe mljeveni papar
  • 0.25 šalica majčina dušica
  • 0.25 šalica vinski ocat

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 170°c. Ugrijte ulje i maslac u tavi pa prepržite ljutiku. Miješajte dok ne dobije zlatnu boju, oko osam minuta. Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.
  2. Izvadite iz pećnice i stavite na umjerenu vatru na štednjaku. Dodajte sol, papar, majčinu dušicu i pržite nekoliko sekundi pa zalijte octom i promiješajte. Kad se ocat zgusne, maknite s vatre i poslužite cijele ili narezane ljutike.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr