gastro postao
Pečene ljutike možete poslužiti samostalno ili kao prilog uz meso
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 235
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 3 žlica maslac, slani
- 1000 g ljutika
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 1 žlica sol
- 1 žlica svježe mljeveni papar
- 0.25 šalica majčina dušica
- 0.25 šalica vinski ocat
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 170°c. Ugrijte ulje i maslac u tavi pa prepržite ljutiku. Miješajte dok ne dobije zlatnu boju, oko osam minuta. Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.
- Izvadite iz pećnice i stavite na umjerenu vatru na štednjaku. Dodajte sol, papar, majčinu dušicu i pržite nekoliko sekundi pa zalijte octom i promiješajte. Kad se ocat zgusne, maknite s vatre i poslužite cijele ili narezane ljutike.
Izvor Skuhatćute