Pečene banane s vanilijom

Ispecite banane s malo vanilije za idealan desert nakon svakog obroka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 163

Potrebno vam je

  • 3 žlica grožđice
  • 3 žlica tamni rum
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom limun
  • 4 kom banane
  • 1 kom mahuna vanilije

Priprema

  1. Prepolovite banane po dužini, a mahunu vanilije uzdužno narežite na četvrtine. Stavite grožđice (bez koštica), rum, tamnosmeđi šećer (ili melasu), sok i koricu manjeg limuna u zdjelu. Umiješajte banane. Poklopite i pustite da se mariniraju 30 minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite banane na 4 komada folije promjera 20 cm. Svakom komadu dodajte četvrtinu mahune vanilije i malo tekućine od mariniranja.
  3. Oprezno zatvorite i pecite 20 minuta dok banane ne smekšaju. Poslužite ih u foliji.
Posjeti Gastro.hr